Lekeplassen

Lekeplassen i borettslaget ligger langs Kvernfaret. Det er en kommunal lekeplass som ligger på kommunens areal. Plassen er et viktig møtepunkt for barn og voksne i hele området.

Lekeplassen i borettslaget.

Det kommer til stadig flere småbarnsfamilier i borettslaget, og dette medførte at behovet for en lekeplass i nærmiljøet økte. Det hadde da vært en sak på styrets agenda siden tidlig 1990-tallet. Borettslaget fikk økonomisk støtte til lekeplassen; 80.000 kroner fra OBOS miljøfond og 10.000 fra Hakongruppen.

En egen lekeplasskomité ledet an i arbeidet med lekeplassen, som blant annet inkluderte avklaring av disposisjonsrett til arealet med kommunen, innhenting av midler og planlegging av trefelling.

Høsten 1999 var det hektisk dugnadsaktivitet på lekeplassen. Heldigvis var interessen for en lekeplass i nærmiljøet stor, slik at mange fra andre borettslag/sameier også bidro til å få i stand lekeplassen.

Etter en siste dugnad med blant annet plenrulling 8. juni 2000, var det klart for offisiell åpning 18. juni 2000.

Lekeplassen er et viktig møtepunkt for beboere i alle aldre. Her arrangeres det sommerfest for alle beboerne i området (siste helgen i august), og tenning av juletre (1. søndag i advent).

Borettslaget arrangerer to dugnader i året for å holde lekeplassen i orden. Disse holdes på våren og høsten.